3G gaat uit bij KPN

Vanaf 31 maart 2022 stopt KPN definitief met 3G. Zij zetten het 3G-netwerk uit omdat steeds minder mensen gebruik maken van 3G en al internetten via 4G en 5G. Bovendien zullen de frequenties die nu voor 3G worden gebruikt, ingezet worden voor het 4G- en 5G-netwerk. Zo wordt het 4G- en 5G-netwerk nóg sneller, veiliger en stabieler.

Heb jij nog oude telefoons, tablets of andere data apparaten en maken die enkel gebruik van het 3G-netwerk? In dat geval kan je nog tot 31 maart 2022 internetten en bellen over 3G. Daarna zijn deze devices niet meer bereikbaar! Toestellen die ook gebruik kunnen maken van het 2G netwerk zullen nog wel bereikbaar zijn, maar terugvallen naar het 2G netwerk.

Hiervan zijn de gevolgen:

  • De internetverbinding is langzamer
    • Geluidskwaliteit van bellen is minder
    • Zij kunnen niet internetten en bellen tegelijkertijd

KPN heeft speciaal voor het wijzigen van de instellingen een tool ontwikkeld die klanten stap voor stap meeneemt door hun toestel om dit zo correct in te stellen.

Zie HIER de door KPN speciaal ontwikkelde tool waarbij klanten met behulp van de tool hun netwerkmodus correct in kunnen stellen. Hier worden dagelijks nog toestellen aan toegevoegd.

Zie HIER de door KPN speciaal ontwikkelde tool waarmee klanten op hun toestel 4G bellen kunnen activeren. Hier worden dagelijks nog toestellen aan toegevoegd.

Actie vanuit KPN
Vanuit de ACM is het KPN juridisch opgelegd om alle gebruikers op het netwerk ten minste 3 maanden voor de uitfasering van het netwerk hiervan op de hoogte te brengen. Dit is de afgelopen periode ook gebeurd.

Dit doet KPN door een serie directe SMS berichten te verzenden. Wanneer een gebruiker zijn instellingen heeft aangepast of zijn SIMkaart heeft vervangen zal hij/zij geen SMS berichten meer ontvangen. KPN kan tussen de gebruikers onderscheid maken tussen wie zijn instellingen verkeerd heeft staan of een verouderde SIMkaart gebruikt.

Vragen?

Mochten er naar aanleiding van dit bericht vragen zijn dan kan je uiteraard contact met ons opnemen via 088 5000 900 of via sales@dufaco.nl

Met vriendelijke groet,

Dufaco ICT

Recente nieuws berichten

Menu